Budapesti
Fővárosi Lista

A magyar emberekért

TISZA fővárosi listája

1

Magyar Péter

diplomata, jogász

A Tisza Párt kiemelt célja, hogy megújítsa az oktatást, az egészségügyet, és határozottan szembeszálljon az országunkat kifacsaró korrupcióval.

A változás csak közösen érhető el, és elengedhetelen minden magyar állampolgár aktív részvétele, mert a változás csak együtt sikerülhet. Hiszünk abban, hogy a közösség erejével képesek vagyunk tégláról téglára újjáépíteni hazánkat.

Támogatásoddal Te is részesévé válsz ennek a fontos küldetésnek. Tarts velünk az úton, tegyünk együtt azért, hogy országunk jobb, élhetőbb és igazságosabb hely legyen mindannyiunk számára.

2

Dr. Ordas Eszter

Ordas Eszter vagyok, 40 éves jogász, ingatlanforgalmi szakjogász, három fiúgyermekédesanyja. Dunaújvárosban születtem, ott nőttem fel, ahol rajz tagozatos iskolába jártam,érdeklődöm a művészetek iránt. Az egyetemi évek óta azonban Budapesten élek, együttBudapest szépségeivel és nehézségeivel, előnyeivel és problémáival. Az egyetem elvégzéseután három évig három különböző ügyvédi irodában dolgoztam ügyvédjelöltként, majd sajátügyvédi irodát nyitottam. Később egy állami céghez kerültem jogtanácsosnak, ahol azoknak aszociálisan leginkább rászorult hiteladósoknak segített a Társaság, akiknek jelzáloghitelükvolt, de fizetési kötelezettségüknek tartósan nem tudtak eleget tenni, majd a Társaságmegszűnésével, annak jogutódjához kerültem, ahol állami tulajdonban lévő ingatlanokértékesítésével foglalkoztam, mint jogtanácsos.

Közel egy éve egy budapesti hajós cégnéldolgozom, mint jogtanácsos és az utóbbi fél évben aktívan vettem részt a Duna-parti ÉpítésiSzabályzat összhajós érdekeket képviselő egyeztetéseken és figyelemmel kísértem a FővárosiÖnkormányzat e körben megvalósult döntéshozatali eljárását.Legnagyobb problémának nem az egy-egy projekt megvalósulását vagy zászlóra tűzését,kampányprogramok megvalósulását vagy épp zátonyra futását látom, hanem azt, ahogyan afővárosi közgyűlésben pártpolitikai érdekek és sokszor egyéni érdekek mentén születnek adöntések. Véleményem és tapasztalatom szerint a képviselők nem kellően felkészültek, nemagilisak, érdeklődést sem mutatnak egy-egy témakör, előterjesztés iránt, valódi szakmaiegyeztetések nélkül, kooperációtól mentes erőszakos döntéshozatali eljárás zajlik. Aképviselők között nem tud létrejönni egység, kompromisszum. Zsigerből szavaznak egymásellen a felek, közben pedig elsikkadnak a fővárosiak, a lakók, a vállalkozók, a Budapestreérkezők, turisták, befektetők érdekei.

Szeretném, ha az értékalapú politizálás váltaná fel a jelenlegi pártpolitikai érdekek menténzajló politizálást, ahol minden szakmai kérdésben a szakmai szervezetek bevonása alapvetőlenne, ahol érvek alapján, valós viták alakulhatnának ki, és ezek eredményeként a legjobb,leghasznosabb döntések születhetnének.

Szakmai tapasztalatom és érdeklődési területeimet alapján elsősorban az fővárosiingatlanokkal kapcsolatos ügyekben és a Duna-part rendezése körüli egyeztetésekbendolgoznék szívesen, de minden a Fővárost előrébb vivő, jobbító szándékú kezdeményezésmögé képes vagyok beállni, ha és amennyiben azt társadalmi egyeztetés és valós szakmai vitaelőzi meg, kellőképp kidolgozott és valamennyi érdekelt bevonásával történik.Eddigi munkáim során mindig igyekeztem érvek ütköztetésével a kommunikációs eszközökfelhasználásával asztalhoz ültetni az érdekelteket, ellenérdekű feleket és mindenki számára alehető legjobb megoldásért dolgozni, ha ezt lobbinak hívjuk, akkor lobbistaként. Fontosnaktartom az érintett kérdésekben, ügyekben az érdekeltekkel való kapcsolat felvételét,fenntartását, valamennyi érintett fél meghallgatását, a negatív hatások kivédése és előnyökszerzése érdekében, mindezt a korrupció felszámolásával.

Nyitott és kíváncsi természetű, lojális, kreatívan gondolkozó és empatikus ember vagyok,ugyanakkor harcosan küzdő szellemű, aki elismeri, ha hibázik, de képes is vagyok a hibáimathelyrehozni. A Fővárosi Közgyűlésbe kerülésem esetén is ugyanezen értékrendszer menténszeretném képviselni a fővárosiakat.

3

Porcher Áron Somerville

Porcher Áron Somerville vagyok, félig angol közgazdász, befektetési szakember és fiatal apuka, akinek szívügye, hogy Budapest családbarát és pénzügyileg stabil város legyen. Gyermekkorom óta Budapest és térsége az otthonom, így megtapasztalhattam az agglomerációs ingázás nehézségeit, peremkerületek infrastrukturális hiányosságait és a belváros zsúfoltságát, ami abból is fakad, hogy a turistákat priorizáljuk a helyi lakosok helyett. Ezen kihívások megoldása csak akkor lehetséges, ha a városvezetés nem pártpolitika mentén, választási ciklusokban gondolkodik, hanem hosszú távú tervek megvalósításán keresztül szolgálja a budapestiek valós érdekeit.

Szakmai hátteremet tekintve megszereztem a nemzetközileg akkreditált pénzügy elemzői diplomát, a CFA kvalifikációt, illetve 2024 májusáig egy Magyarországon működő magántőke befektetési alapnál dolgoztam. Ezalatt megújuló energia és infrastruktúra területekre specializálódtam, így rálátást nyerve egy fenntartható város kihívásaira és a magyar közműhálózat hiányosságaira. Több tízmillió eurós befeketésekhez számos vállalkozást világítottam át és készítettem részletes pénzügyi modelleket, terveket. Ezekre a tapasztalatokra építve elfogadhatatlannak tartom, hogy Budapest valamennyi beruházása a tervezett költségvetés sokszorosán valósul meg. A város fejlődéséhez szükséges hosszú távú terveket csak akkor tudjuk megvalósítani, ha azokat professzionális pénzügyi szakemberek is megvizsgálják. Képviseleti munkámmal így is szeretném szolgálni a budapestiek érdekeit.

Családapaként más szemmel látom a várost, mint egyetemista, vagy fiatal pályakezdőként. Fontosabb tényező lett a parkok, játszóterek és bölcsödék közelsége, vagy a tömegközlekedés elérhetősége babakocsival, akár kerekesszékkel. Meggyőződésem, hogy közösen sokat tehetünk azért, hogy Budapest egy élhetőbb, átláthatóbb és fenntarthatóbb város legyen. Ilyen szempontból is képviselni fogom a budapestieket, hogy közösen létrehozhassunk egy biztonságos, zöld, családbarát fővárost, melyre mind büszkék lehetünk.

4

Gémes Szilvia

Gémes Szilvia vagyok, az elmúlt két évtizedben három főbb színtéren játszódott az életem. Mindenek előtt három gyermek édesanyja vagyok, másrészt fejvadász és business coach, ezen felül pedig művészeti menedzsmenttel és saját gyártású produkciókkal foglalkozom.

Gondolkodásomat a fenti főbb szerepek és az ezekhez fűződő értékteremtés határozzák meg.

A művészet mintegy 25 évig különböző intenzitással volt az életem része: baletteztem és kortárs színházi tánccal foglalkoztam. Beleláttam ennek a világnak a mindennapi szépségeibe és nehézségeibe is. Hivatásomből adódóan most arra koncentrálok, hogy az általam képviselt művészek és alkotások értéket közvetítsenek és érvényesülni tudjanak itthon és külföldön egyaránt.

Önkéntes aktivistaként a COVID -idején életre hívott segítő kezdeményezésekben vettem részt, ahol online felületen nyújtottunk támaszt embertársainknak, tavaly pedig egy független, nemzetközi szinvonalat képviselő, magyar művészeti társulatnak voltam a nagykövete.

Hiszek abban, hogy a meglévő tudásunkkal és tapasztalainkkal segítséget, támogatást adhatunk mások- és a művészet számára.

Felelőséget érzek abban, hogy milyen értékeket mutatunk, mit adunk át gyermekeinknek és a következő generációknak. Tudatosságban, környezethez való viszonyulásban, emberi- vagy akár kultúrális értékekben kell példát mutatnunk.

Úgy érzem, lehetőséget kaptam: olyan értékek mellé állhatok, amikkel azonosulok és társadalmi felelősségvállalás szintjén részese lehetek a fővárosiak érdekeinek képviseletében.

5

Barna Judit Annamária

Közösségszervezőként és kulturális menedzserként dolgozom, szenvedélyem Budapest. Kívülről-belülről ismerem a Fővárosi Önkormányzatot, hiszen 6 évig dolgoztam a Városházán, ahol irodám a belső udvarra nézett - egy területre, amely még mindig jelentős fejlesztésre szorul a belváros szívében.

2013-2019 között a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFE Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programszervezőjeként támogattam a kortárs kultúra és művészetek területén tevékenykedő művészeket és szervezeteket. Célom volt, hogy az intézményesített kultúra mellett számos program és élmény kerüljön ki a közterekre. Továbbra is aktív kapcsolatot ápolok sok civil és kulturális szervezettel, velük együttműködve szeretnék számos kulturális, közösségi és urbanisztikai projektet képviselni a fővárosi közgyűlésben, hogy Budapest egy élhetőbb, izgalmasabb várossá váljon.

Legfőbb célom, hogy Budapestnek legyen végre egy átfogó kulturális, turisztikai és vigalmi negyedet érintő koncepciója, amely az eddigi városvezetések egyik legnagyobb hiányossága. Támogatok minden olyan előterjesztést, ami Budapest zöldfelületeinek fejlesztését és növelését, egy éjszakai ügyekkel foglalkozó iroda felállítását, valamint a gyalogosbarátabb főváros előmozdítását segíti elő. Fontosnak tartom a közbiztonság és köztisztaság terén jelentkező hiányosságok felszámolását is.

Külvárosi lakosként hangsúlyozom, hogy nemcsak a belváros, hanem a külső kerületek számára is biztosítani kell élményeket, programokat és fejlesztéseket. Hiszem, hogy a közöny helyett közösséget kell építenünk, és közösen hozzunk létre új, élhetőbb Budapestet.

6

Bovier György

Bovier György vagyok, esélyegyenlőségi, integrációs és marketing szakértő, nagyvállalati tanácsadó a megváltozott munkaképességűek elhelyezésével kapcsolatban, előadó, tréner. 2002 óta egy autóbaleset miatt kerekesszékben élek. Közel 15 éve foglalkozom esélyegyenlőségi programokkal, integrációs kampányokkal, akadálymentesítéssel. Mellette kezdetben kis- és középvállaltoknál, majd multinacionális vállalatoknál töltöttem be pozíciókat sales és marketing területen. Olyan alapítványok és vállalatok partnere vagyok, akik esélyegyenlőséggel valamint akadálymentesítéssel kapcsolatos auditokkal és egyéb programokkal segítik az érintetteket valamint a vállalatokat egyaránt. Az elmúlt években több integrációs kampány arca- és lebonyolítójaként igyekeztem felhívni a figyelmet és segíteni különböző társadalmi csoportoknak egy rugalmasabb, élhetőbb környezet kialakításában. Fontos szerepet tölt be az életemben a sport. 2016 – 2020 között a kerekesszékes tenisz válogatott kerettagja voltam, 2010-ben pedig első kerekesszékes indulóként, egy kézi vezérlésű autóval végigvezettem a Budapest – Bamako Rally 8000km-es távját. A saját szakterületeimet tekintve több olyan tárgykörben is támogatni tudom Budapest működését, ami javításra, megoldásra vár. Ilyen többek között a nem megfelelő akadálymentesítési program, úgy a gyalogos, mind a tömegközlekedésben, valamint a különböző szolgáltatások elérésében. Ez szorosan összefügg a közösségi közlekedéssel, az integrációs és munkahelyteremtő programokkal, valamint a szabadidő, kultúra és a sport, így az egészségmegőrzés egyes elemeivel is. Ezek a programok mindenki számára elengedhetetlenek, legyen szó fogyatékkal élő emberekről, családokról, babakocsit, kerékpárt használókról, fiatal vagy idős honfitársainkról.

Olyan megoldások, tanácsok, javaslatok előterjesztésén fogok dolgozni többek között, amik a jelenlegi terveket kiegészítik, adott esetben teljes mértékben egyszerűbb, megfelelőbb irányba terelhetik a fenti területeket; és olyan integrációs, gazdaságnővelő programok elindítását teszik lehetővé, ami a megváltozott munkaképességű munkaerőben rejlő potenciált kiaknázhassa és egy win - win szituációt teremtsen a főváros és a benne élők között, mind gazdaságilag, mind a szociális kapcsolódásokat tekintve. Továbbá kiemelt fontosságúnak tartom többek között a bölcsődék, óvodák, iskolák, összességében az oktatás minőségének javítását és a kórházi állapotok megfelelő szintre emelését, az ellátórendszer optimalizálását. Úgy gondolom, hogy az elmúlt 22 év szakmai és magánéleti tapasztalatai alkalmassá tesznek arra a feladatra, hogy a fenti szempontoknak megfelelően egy jobb világ, egy jobb város építésében, fejlesztésében segíthessek.

7

Kulja András

orvos

Dr. Kulja András sebész szakorvosjelöltként és tudománykommunikációs szakemberként ismert Magyarországon. Orvosi diplomáját 2016-ban szerezte a Semmelweis Egyetemen, ahol később az Egészségügyi Menedzser MSc képzést is elvégezte. Orvosi munkája mellett az elmúlt években a Semmelweis Egyetemen oktatott és a lakosság egészségértését elősegítő programokon dolgozott. Számos szakmai elismerésben részesült, tudását Európai Uniós egészségfejlesztési programokban is kamatoztatta.

 • Sebész szakorvosjelölt: Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Péterfy Sándor Utcai Kórház, Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet
 • Egyetemi oktató és tantárgy alapító: Semmelweis Egyetem
 • Vezető tudománykommunikációs szakértő: Joint Action on Cadiovascular diseases and Diabetes - European Union Health Programme

Dr. Kulja András az egészségügyi rendszer reformjának előkészítését tűzte ki célul az Európai Parlamenti munkájában.

BemutatkozásVideó
8

Lakos Eszter

jogász

Mivel foglalkozol jelenleg?

Kutatás-innováció a szakterületem.

Milyen problémákat látsz a főváros működésében?

Bp-et. a Kelet Párizsának hívták, még ma is az lenne, ha nincs II. Vh., majd hosszú évekig olyan menedzsment, ami hagyta amortizálódni az értékeit, emlékeit. Kétségtelen, hogy szükség van infrastrukturális beruházásokra, de semmiképpen nem arra, hogy historizáló várnegyedet építsünk újjá, ami – ha már Párizst említettem – Disneyland II-t akar építeni a történelmi városrészben – nézzük csak hogy néz ki a PM-nek szánt új épület.

Szóval infrastrukturális fejlesztések igen, fontosak, de ennél talán fontosabb a humán fejlődés. Ezek nem csak hangzatos célok, hanem kisebb mértékben ugyanúgy fontosak, mint a fenntartható városi környezet, hozzáférhető és minőségi oktatás és fejlesztés és még sorolhatnám. Nagyon fontos a szolidaritás is, amire én képviselőként nagy hangsúly fogok fektetni.

FELZÁRKÓZTATÁS – a gyereknevelésben

• ÓVODÁSOKNÁL: Évről évre nő azoknak a gyermekeknek a száma, akik iskolába bekerülve diszlexiával, diszgráfiával és tanulási problémákkal küszködnek, pl. a finom motorika lemaradása miatt nem tudnak írni.

• Ezt FONTOS megelőzni, de ehhez nagyobb támogatást kell nyújtani az óvodáknak. Azon leszek, hogy az óvodákban bevezessük a gyermekek mozgásfejlődésének nyomonkövetését, és SZŰRÉSÉT. NAGYON fontos, hogy szűrjük, akik mozgáskoordinációs lemaradásban vannak a társaikhoz képest. Mindezt még az iskolaérettségi vizsgálat előtt, hogy legyen idő a korrekcióra, tornával, egyéb módszerekkel.

• LEGYEN TÖBB A ZENE, HANGSZER oktatás, vagy inkább játékos foglalkoztatásból. Mi HALÁSZ JUDIT-on és Gryllus Vilmoson nőttünk fel, ezt kell visszahozni. Legyen erre központ által támogatott program/ ajánlás, amit be lehet vezetni az óvodákban is. Legyen egy olyan szakértő testület (zenepedagógusok, pedagógusok, pszichológusok, művészek), akik kidolgozzák ennek a részleteit. Ehhez nincs szükség sok pénzre, viszont annál nagyobb hatást lehet vele elérni. Segíti az érzelmi- értelmi fejlődést, fejleszti a motorikus készségeket, enyhíti a stresszt és a szorongást, fejleszti a nyelvi képességeket.

• ISKOLÁSOKNÁL Egyre több gyerek jár /osztályba, sokan lemaradnak a tanulásban – ennek számos oka van, családi, egyéni pszichés, beilleszkedési problémák stb. INTEGRÁLT módon kell segíteni őket, mentori rendszer bevezetni, ahol egyénre szabott segítséget kapnak mentoraiktól. Ők lehetnek a tanáraik, pszichológusok, vagy a kerületi családsegítő szakemberei. A lényeg, hogy egyen számukra elérhető az ilyen segítség, és ne a családoknak kelljen a lehetőséget kikutatni, sokszor hosszas várakozás után.

• A közösségek NE hagyják az ilyen gyerekeket elkallódni. Indítsunk teszt programot és ennek sikereesetén lehetne szélesebb körben, több iskolában is próbálkozni hasonlókkal, hiszen a gyerekek 90% ki van téve különböző veszélyeknek az INTERNETEN (pl. bullying, stb), ami kárt okoznak aszemélyiségfejlődésben. Az internet miatt sokuknak az életük, testi épségük is veszélyben van.

FELNŐTTEKNÉL

A társadalom perifiériájára szorult embereken is kell segíteni. Nagyon sok a hajléktalan vagy pszichés problémákkal küzdő ember az utcákon, nagyobb segítségre van szükség. Ezt rendészeti, önkormányzati eszközökkel nehéz kezelni, ezért támogatni kell az őket segítő civileket. Ha tömeges krízishelyzet van, nyissuk meg a KIHASZNÁLATLAN állami intézményeket, pl. sportlétesítményeket, stadionokat, így legalább azok valódi és hasznosabb társadalmi funkciót kapnak.

És még vannak egyéb dolgok is, amire lehetne több pénzt áldozni, ehhez nyilván több állami forrás kell. Az állam jelenleg elvonja az ÖNKORMÁNYZATI bevételeket, így nem jut pénz a társasházaknak, pl. felújításra. Nézzük meg hogy néznek ki a házak a körúton!

• Szelektív hulladékgyűjtés – több lehetőség KELL az elhelyezésre. Legyenek jobban elérhetők a hulladék szigetek. Lakosság tudatosítása. Organikus szemét gyűjtése.

• Vízminőség is fontos.

• A főváros szálljon be jobban az eü-i szolgáltatásokban, adjon finanszírozás olyan ellátásokra, amik kiemelten fontosok és hosszúak a várólisták (szűrő és diagnosztika).

BemutatkozásVideó
9

Gerzsenyi Gabriella

jogász, őstermelő

Gerzsenyi Gabriella Beregszászon született, majd Magyarországra költözött. Jogi diplomáját az ELTE-n szerezte, és öt évet töltött a Környezetvédelmi Minisztériumban, majd tizenhat évet az Európai Unió Környezetvédelmi Főigazgatóságán dolgozott Brüsszelben. Jelenleg íróként és őstermelőként tevékenykedik Szigetmonostoron, ahol regényeket és novellákat ír.

 • Európai Unió Bizottsága, Környezetvédelmi Főigazgatóság – jogi csoportvezető (Brüsszel, Belgium)
 • Környezetvédelmi Minisztérium – tanácsos (Budapest, Magyarország)
 • Igazságügyi Fogalmazók Országos Egyesülete – elnök (Budapest, Magyarország)

Gerzsenyi Gabriella azt szeretné, hogy Magyarország tisztább és élhetőbb hely legyen, és ezt az ügyet szeretné képviselni az Európai Parlamentben.

Az életét vezérlő elvek közül a leginkább fontosnak és aktuálisnak az alábbit tartja: Ha azt gondolod, hogy nincsenek jó emberek a világon, akkor kezdj el valami jót tenni, és nézd meg, hányan állnak melléd.

BemutatkozásVideó
10

Kollár Kinga

jogász, EB Főigazgatóság

Kollár Kinga Esztergomban született, és jelenleg Luxemburgban él családjával. Jogászként és közgazdászként végzett, majd részt vett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem "Kormányzás és vezetés" mesterképzésében. 2003 óta a közszolgálatban dolgozik, ahol versenyjogi, fogyasztóvédelmi és kereskedelmi jogi szempontok alapján vizsgálta vállalkozások jogszerű viselkedését. Jelenleg az Európai Beruházási Bankhoz és nemzeti fejlesztési bankokhoz kapcsolódó ügyekkel foglalkozik, kiemelten a pénzmosás és adóelkerülés kérdéseivel.

 • Európai Bizottság, Kereskedelempolitikai Igazgatóság (Brüsszel, Belgium)
 • Gazdasági Versenyhivatal (Budapest, Magyarország)
 • Európai Bizottság, Gazdasági és Pénzügyi Ügyekért Felelős Igazgatóság (Luxemburg)

Kinga hisz az együttműködés és a technológia erejében, és arra törekszik, hogy az állami és nemzetközi intézmények keretein belül valós értéket teremtsen.

BemutatkozásVideó
11

Bujdosó Andrea Anna

esélyegyenlőségi tanácsadó

Bujdosó Andrea Anna Temesváron és Budapesten végzett programozó-matematika és nemzetközi gazdasági vezetői mesterszakokon. 27 éve Magyarországon él, több nyelven is magas szinten kommunikál, beleértve az angolt, románt, franciát és hébert. Andrea felsővezetőként dolgozott kis- és középvállalkozásokban, valamint nemzetközi nagyvállalatoknál. Jelenleg egyéni vállalkozóként vezetőfejlesztési és esélyegyenlőségi tanácsadóként tevékenykedik.

 • Shell Hungary zRt. – országvezető, igazgatóság elnöke, nagy- és kiskereskedelmi igazgató
 • Blue Business Interior Kft. – kereskedelmi igazgató, munkatér tervezés és kivitelezés
 • Xerox Magyarország Kft. – kereskedelmi és szolgáltatási igazgató, ügyfélmenedzser

Andrea széleskörű tapasztalattal rendelkezik a technológiai, kiskereskedelmi, energiaipari és szolgáltató ágazatokban, és elkötelezett az esélyegyenlőség előmozdítása mellett.

BemutatkozásVideó
12

Molnár Dániel

fizikus, kutató

Dr. Molnár Dániel a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki szakán végzett, majd fizikából szerezte meg a Master és Doktori fokozatát a Cambridge-i Egyetemen. Oktatási és mentori feladatokat lát el Cambridge-ben, miközben a közösségi szolgálatot is fontosnak tartja. Dániel az egyik legnagyobb magyar és európai fiatal tehetség, aki a tudás átadását és a közösség szolgálatát tartja előtérben.

 • University of Cambridge Senior Research Associate (Cambridge, Egyesült Királyság)
 • CERN Senior Fellow (Genf, Svájc)
 • University of Cambridge Research Associate (Cambridge, Egyesült Királyság)

Dániel úgy érzi, hogy Magyarország Tavaszának pillanata érkezett el, amikor egy új, jobb Magyarország megteremtése a közös ügyünkké vált. A siker csak együtt érhető el és ő is hozzá kíván járulni ehhez a közös munkához, a hazája boldogulásához.

BemutatkozásVideó
13

Orbán Árpád István

Orbán Árpád vagyok, közgazdász. Pályafutásom során elsősorban a pénzügyi szektorban, pénzintézeteknél és a marketing területén szereztem jelentős tapasztalatokat, valamint bepillantást nyertem az államigazgatás, az egészségügy és az oktatás világába is. Mindig is mélyen érdekeltek a társadalmi folyamatok, ezért döntöttem úgy, hogy belépek a helyi politikába és igyekszem aktívan formálni közösségünk jövőjét.

A politikai elköteleződésem fő motivációja a kerületünkben rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a lakóink és a főváros minden polgára számára. Fontos célom, hogy a szociális egyenlőtlenségek mérséklésével egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb közösséget hozzunk létre, ahol mindenki megtalálja a helyét és részesülhet a szűkebb pátriánk adottságaiból.

Kiemelt feladatom lesz a következő generációk előtt álló lehetőségek biztosítása és az oktatási rendszerünk színvonalának emelése. Hiszem, hogy a jövőnk kulcsa a magas színvonalú oktatásban rejlik, amely minden fiatal számára elérhető és magas szakmai minőséget garantál.

A megválasztásom esetén elkötelezetten dolgozom majd azért, hogy kerületünk és városunk minden területén javuljon az életminőség, és hogy a politikai döntéseim tükrözzék közösségünk igényeit és elvárásait.

14

Balogh Balázs

Balogh Balázsnak hívnak, 40 éves büszke pestszentlőrinci lakosként, a Miklóstelepi részben élek családommal. Szakmai életpályám a filmes szektorban zajlik, ahol szabadúszóként tevékenykedem, de mostantól közéleti szerepvállalással közvetlenül is hozzá szeretnék járulni szűkebb környezetünk fejlődéséhez.

Két évvel ezelőtt költöztünk kerületünkbe, de feleségem és családja már évtizedek óta itt élnek. Ez adta meg számomra azt a helyi rálátást és motivációt, amivel elindulhatok a kerületi önkormányzati képviselői és polgármesteri székért. Elsődleges célom, hogy tisztábbá és rendezettebbé tegyem környezetünket, mind fizikai, mind szervezeti értelemben.

Kiemelten fontos számomra a helyi gazdálkodás hatékonyságának növelése, az autós, kerékpáros és tömegközlekedési lehetőségek fejlesztése. Ezen kívül szívügyem a Bókay-kert régi pompájának helyreállítása, valamint a lajosmizsei vasútvonal és a hozzá kapcsolódó állomások környékének felújítása. Terveim között szerepel a játszóterek és közterek rendezése, valamint a parkolási problémák hatékony kezelése is, hogy kerületünk minden lakója számára kényelmes és élhető környezetet biztosítsunk.

Köszönöm, hogy megtisztel figyelmével, és remélem, hogy szavazatával támogat a közelgő a június 9-i önkormányzati választáson.