Európai parlament
képviselő lista

A magyar emberekért

Tisza Párt EP lista

TI VÁLASZTOTTATOK!

Többfordulós kiválasztási folyamat során igyekeztünk megtalálni a tíz legjobb, pártpolitikai múlttól mentes jelöltet, akik méltóképpen képviselhetik hazánkat Brüsszelben és Strasbourgban.

A jelöltek sorrendjéről ti döntötettek, azzal a kitétellel, hogy a lista második helyére a legtöbb szavazatot kapó hölgy kerül.

A TISZA Párt uniós listáját Magyar Péter vezeti, a harmadik helyen Tarr Zoltán három gyermekes református lelkész szerepel, akit a hatalom az április 6-i kiállása miatt azonnal ellehetetlenített.

1

Magyar Péter

diplomata, jogász

A Tisza Párt kiemelt célja, hogy megújítsa az oktatást, az egészségügyet, és határozottan szembeszálljon az országunkat kifacsaró korrupcióval.

A változás csak közösen érhető el, és elengedhetelen minden magyar állampolgár aktív részvétele, mert a változás csak együtt sikerülhet. Hiszünk abban, hogy a közösség erejével képesek vagyunk tégláról téglára újjáépíteni hazánkat.

Támogatásoddal Te is részesévé válsz ennek a fontos küldetésnek. Tarts velünk az úton, tegyünk együtt azért, hogy országunk jobb, élhetőbb és igazságosabb hely legyen mindannyiunk számára.

2

Dávid Dóra

jogász

Dávid Dóra Pécsen született, 16 éves korában került Angliába, ahol jogi tanulmányait a londoni King’s College-ban és a Cambridge-i Egyetemen végezte. Jogi karrierje során dolgozott az Európai Bizottság Jogi Szolgálatánál, nemzetközi ügyvédi irodáknál, cégeknél, és egy gyermekvédelmi civil szervezetnél is. Jelenleg egy tech cég jogtanácsosa Londonban. Karrierje során különböző jogi szakterületeken szerzett tapasztalatot, mint a versenyjog, fogyasztóvédelem és adatvédelem. Dóra kiemelkedő nyelvtudással rendelkezik; anyanyelvi szintű angol, felsőfokú német és társalgási szintű spanyol nyelven kommunikál. Az egyéni felelősségteljes munka mellett a csapatmunkát is nélkülözhetetlennek tartja sikerhez vezető útján.

 • Meta (London, UK)
 • StubHub/eBay (London, UK)
 • Freshfields Bruckhaus Deringer (London, UK; Washington, USA)

Nagy kihívásnak, de egyben megtisztelő feladatnak érezné, ha eddigi tapasztalatait az Európai Parlament képviselőjeként hazája érdekében kamatoztathatná.

BemutatkozásVideó
3

Tarr Zoltán

lelkész

Tarr Zoltán református lelkész végzettséggel rendelkezik, azonban az utóbbi évtizedben ipari és mezőgazdasági digitalizációval, valamint civil szervezetek támogatásával foglalkozott. Három tinédzser gyermek édesapjaként és műemlékvédelmi szakember feleségével közös életét a közösségi szuverenitás és az együttműködés jellemzi. Zoltán aktívan részt vett nemzetközi szervezetek munkájában, és bekapcsolódott számos európai uniós programba is.

 • Magyarországi Református Egyház, zsinati tanácsos - főtitkár (Budapest, Magyarország)
 • Invitech Solutions, újgenerációs termékfejlesztési vezető (Budapest, Magyarország)
 • Tanácsadó, non-profit szervezetfejlesztés és kommunikáció (Budapest, Magyarország)

Nagyra értékeli a párbeszéd erejét, fontos számára az önazonosság és annak erősítése, és meggyőződése, hogy az azonosságok keresésével és erősítésével lehet munkálni a békességet és a haladást.

4

Kulja András

orvos

Dr. Kulja András sebész szakorvosjelöltként és tudománykommunikációs szakemberként ismert Magyarországon. Orvosi diplomáját 2016-ban szerezte a Semmelweis Egyetemen, ahol később az Egészségügyi Menedzser MSc képzést is elvégezte. Orvosi munkája mellett az elmúlt években a Semmelweis Egyetemen oktatott és a lakosság egészségértését elősegítő programokon dolgozott. Számos szakmai elismerésben részesült, tudását Európai Uniós egészségfejlesztési programokban is kamatoztatta.

 • Sebész szakorvosjelölt: Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Péterfy Sándor Utcai Kórház, Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet
 • Egyetemi oktató és tantárgy alapító: Semmelweis Egyetem
 • Vezető tudománykommunikációs szakértő: Joint Action on Cadiovascular diseases and Diabetes - European Union Health Programme

Dr. Kulja András az egészségügyi rendszer reformjának előkészítését tűzte ki célul az Európai Parlamenti munkájában.

BemutatkozásVideó
5

Lakos Eszter

jogász

Lakos Eszter jogi és közgazdasági végzettséggel rendelkezik, mesterdiplomáját EU- és nemzetközi jog szakon szerezte a Bolognai egyetemen, PhD-fokozatát pedig a milánói Bocconi egyetemen. Karrierjét Olaszországban kezdte pénzügyi cégnél, majd a magyar központi közigazgatásban és Brüsszelben dolgozott kutatási és innovációs területeken. Jelenleg is innovációs politikával és stratégiával foglalkozik Budapesten.

 • Project Support Officer, Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) (Budapest, Magyarország)
 • Kutatási attasé, Magyarország Állandó Képviselete az EU mellett (Brüsszel, Belgium)
 • Kapcsolattartó, Magyar Kutatási- és Innovációs Kapcsolattartó Iroda (HunOR) (Brüsszel, Belgium)

Lakos Eszter számára az esélyegyenlőség, társadalmi igazságosság és a szolidaritás a legfontossabbak, és ezeket az elveket szeretné képviselni munkájában.

BemutatkozásVideó
6

Gerzsenyi Gabriella

jogász, őstermelő

Gerzsenyi Gabriella Beregszászon született, majd Magyarországra költözött. Jogi diplomáját az ELTE-n szerezte, és öt évet töltött a Környezetvédelmi Minisztériumban, majd tizenhat évet az Európai Unió Környezetvédelmi Főigazgatóságán dolgozott Brüsszelben. Jelenleg íróként és őstermelőként tevékenykedik Szigetmonostoron, ahol regényeket és novellákat ír.

 • Európai Unió Bizottsága, Környezetvédelmi Főigazgatóság – jogi csoportvezető (Brüsszel, Belgium)
 • Környezetvédelmi Minisztérium – tanácsos (Budapest, Magyarország)
 • Igazságügyi Fogalmazók Országos Egyesülete – elnök (Budapest, Magyarország)

Gerzsenyi Gabriella azt szeretné, hogy Magyarország tisztább és élhetőbb hely legyen, és ezt az ügyet szeretné képviselni az Európai Parlamentben.

Az életét vezérlő elvek közül a leginkább fontosnak és aktuálisnak az alábbit tartja: Ha azt gondolod, hogy nincsenek jó emberek a világon, akkor kezdj el valami jót tenni, és nézd meg, hányan állnak melléd.

BemutatkozásVideó
7

Kollár Kinga

jogász, EB Főigazgatóság

Kollár Kinga Esztergomban született, és jelenleg Luxemburgban él családjával. Jogászként és közgazdászként végzett, majd részt vett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem "Kormányzás és vezetés" mesterképzésében. 2003 óta a közszolgálatban dolgozik, ahol versenyjogi, fogyasztóvédelmi és kereskedelmi jogi szempontok alapján vizsgálta vállalkozások jogszerű viselkedését. Jelenleg az Európai Beruházási Bankhoz és nemzeti fejlesztési bankokhoz kapcsolódó ügyekkel foglalkozik, kiemelten a pénzmosás és adóelkerülés kérdéseivel.

 • Európai Bizottság, Kereskedelempolitikai Igazgatóság (Brüsszel, Belgium)
 • Gazdasági Versenyhivatal (Budapest, Magyarország)
 • Európai Bizottság, Gazdasági és Pénzügyi Ügyekért Felelős Igazgatóság (Luxemburg)

Kinga hisz az együttműködés és a technológia erejében, és arra törekszik, hogy az állami és nemzetközi intézmények keretein belül valós értéket teremtsen.

BemutatkozásVideó
8

Bogdán Csaba

mérnök

Bogdán Csaba mechatronikai és orvostechnikai mérnökként végzett, emellett történelemből és klasszika-filológiából is szerzett diplomát. Doktori kutatását az emberi gerinc vizsgálatára összpontosítja. Korábban egyetemi technológiai parkot igazgatott és IT-menedzserek, valamint kutatói csoportok vezetésével foglalkozott. Csaba képviselőjelöltségével az állampolgári politika művelésére vállalkozik, hangsúlyozva a pártpolitikai függetlenséget és a konkrét ügyek szakmai képviseletét.

 • Igazgató, MOME Technológiai Park
 • Projektigazgató, Arteries Studio
 • Stratégiai mérnök, Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar

Csaba figyelme az egészséges kompromisszumok beazonosítására és felvállalására, valamint az emberi erkölcs által inspirált szakmai döntések meghozatalára irányul.

BemutatkozásVideó
9

Weisz Viktor

vállalkozási tanácsadó

Weisz Viktor, az Európai Parlamenti választásokon induló legfiatalabb jelöltje a Tisztelet és Szabadság pártnak, aktívan kíván részt venni Európa formálásában. Nemzetközi kapcsolatok terén képzett szakemberként dolgozott projektmenedzserként Szaúd-Arábiában és nemzetközi vállalkozási tanácsadóként Ausztriában. Viktor a közösség bevonását és az együttes célok képviseletét tartja kiemelten fontosnak.

 • Projektmenedzser, Richard Attias & Associates (Rijád, Szaúd-Arábia)
 • Nemzetközi vállalkozási tanácsadó, Maelstrom Consulting OG (Bécs, Ausztria)
 • University of Cambridge, Mesterképzés (Cambridge, Egyesült Királyság)

Viktor célja, hogy előmozdítsa a párbeszédet és az együttműködést Európa szívében, Magyarország hosszútávú érdekeit szem előtt tartva.

BemutatkozásVideó
10

Molnár Dániel

fizikus, kutató

Dr. Molnár Dániel a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki szakán végzett, majd fizikából szerezte meg a Master és Doktori fokozatát a Cambridge-i Egyetemen. Oktatási és mentori feladatokat lát el Cambridge-ben, miközben a közösségi szolgálatot is fontosnak tartja. Dániel az egyik legnagyobb magyar és európai fiatal tehetség, aki a tudás átadását és a közösség szolgálatát tartja előtérben.

 • University of Cambridge Senior Research Associate (Cambridge, Egyesült Királyság)
 • CERN Senior Fellow (Genf, Svájc)
 • University of Cambridge Research Associate (Cambridge, Egyesült Királyság)

Dániel úgy érzi, hogy Magyarország Tavaszának pillanata érkezett el, amikor egy új, jobb Magyarország megteremtése a közös ügyünkké vált. A siker csak együtt érhető el és ő is hozzá kíván járulni ehhez a közös munkához, a hazája boldogulásához.

BemutatkozásVideó
11

Bujdosó Andrea Anna

esélyegyenlőségi tanácsadó

Bujdosó Andrea Anna Temesváron és Budapesten végzett programozó-matematika és nemzetközi gazdasági vezetői mesterszakokon. 27 éve Magyarországon él, több nyelven is magas szinten kommunikál, beleértve az angolt, románt, franciát és hébert. Andrea felsővezetőként dolgozott kis- és középvállalkozásokban, valamint nemzetközi nagyvállalatoknál. Jelenleg egyéni vállalkozóként vezetőfejlesztési és esélyegyenlőségi tanácsadóként tevékenykedik.

 • Shell Hungary zRt. – országvezető, igazgatóság elnöke, nagy- és kiskereskedelmi igazgató
 • Blue Business Interior Kft. – kereskedelmi igazgató, munkatér tervezés és kivitelezés
 • Xerox Magyarország Kft. – kereskedelmi és szolgáltatási igazgató, ügyfélmenedzser

Andrea széleskörű tapasztalattal rendelkezik a technológiai, kiskereskedelmi, energiaipari és szolgáltató ágazatokban, és elkötelezett az esélyegyenlőség előmozdítása mellett.

BemutatkozásVideó
12

Sopov Ildikó Éva

jogász

Sopov Ildikó Éva az ELTE Jogi Karán végzett, majd Infokommunikációs jogi és Európa jogi szakjogász diplomákat szerzett. Nemzetközi ügyvédi irodai tapasztalat, majd Brüsszelben töltött gyakorlati idő után a tech jogtanácsosi munkában találta meg hivatását. Ildikó a cégen belüli üzleti területekkel való közvetlen együttműködés lehetőségét, a jogi és szabályozási szempontok termékbe építése során megélt közös alkotás örömét emeli ki.

 • Fintech unikornis (Bécs, Ausztria és Barcelona, Spanyolország)
 • Vodafone (Budapest, Magyarország)
 • Paysafe (Bécs, Ausztria)

Úgy véli, Európában élni egy hatalmas lehetőség. Minden ország egy újrakezdés, minden élethelyzet egy kihívás, ezt a tapasztalatot összedolgozni pedig folytonos feladat. Ildikó hivatása során mindig konstruktív és közösségvezérelt megoldásra törekedett, amit az európai ügyekben is előmozdítani kíván.

BemutatkozásVideó