A kormány szabadrablása folytatódik, miközben az ország leépül
2024. 08. 02. Miközben a miniszterelnök és a NER elit luxusszigeteken és milliárdos jachtokon pihen, az országban folytatódik az állami intézmények leépítése és a közvagyon elosztása.

A TISZA Párt szerint az alábbi események mutatják a kormányzat hanyatló politikájának hatásait:

• Postabezárások: Újabb 100 postahivatal zárta be kapuit, tovább csökkentve a vidéki települések lakóinak hozzáférését az alapvető szolgáltatásokhoz.

• Önkormányzati források elvonása: A paksi önkormányzat leváltotta a fideszes polgármestert, mire a kormány egyetlen tollvonással elvonta a várostól 6 milliárd forintot, amit a fideszes megyei önkormányzatoknak utaltak át. Ez a gyakorlat más ellenzéki vezetésű önkormányzatok esetében is rendszeres, ahol különleges gazdasági övezetek létrehozásával veszik el a helyi jövedelmeket. Budapesttől évente 75 milliárd forintot vonnak el jogellenesen, szolidaritási hozzájárulás címen, ellehetetlenítve a fővárosi fejlesztéseket.

• Gazdasági visszaesés: A második negyedév gazdasági adatai minden várakozást alulmúltak, újabb megszorításokat vetítve előre. Az első bejelentett megszorítás, a 400 milliárdos „védelmi hozzájárulás” terhe, amit a cégek természetesen tovább hárítanak a lakosságra.

• Közlekedési káosz: A MÁV és a légiközlekedés folyamatos problémái mellett a Volánbuszt beolvasztják a veszteséges MÁV-ba, veszélyeztetve a busztársaság hosszútávú működését. Ezzel egy időben Lázár János miniszteri pozíciója is meginogni látszik.

• Demográfiai krízis: Az eddigi legrosszabb demográfiai adatok nyilvánosságra kerülését követően a kormány csendben leváltotta a családügyi államtitkárt, akinek helyére egy korábbi iparügyi miniszter-helyettes került, azzal az indokkal, hogy van egy gyereke.

• Dunaújvárosi Vasmű széthullása: A kormány sikerként kommunikálta a Dunaújvárosi Vasmű tulajdonosváltását, de azóta az új tulajdonos leállította a kokszoló kemencéket, és a nagymúltú vállalat további szétesése zajlik. Az utóbbi hetekben a fizetések csúszása és a munkavállalók elkeseredése került előtérbe.

• Nemzetközi botrány: Júliusban a kormány döntést hozott arról, hogy az orosz és belarusz állampolgárok számára lehetővé teszik a nemzeti kártya igénylését, ami megkönnyítené a belépésüket Magyarországra és az Unió területére. Ez komoly nemzetközi botrányt keltett, és felveti annak lehetőségét, hogy szomszédos országaink Magyarország Schengen-tagságának korlátozását fontolgatják.

Miközben ezek az események zajlanak, Tiborcz István és Orbán Ráhel a Balatont is "megtartani" kívánják a maguk számára, ahogy ezt a fideszes MCC fesztiválon kifejtették.

A TISZA Párt minden nap azon dolgozik, hogy megállítsa az országban uralkodó káoszt és szabadrablást, és hogy a kormányt egy új, közös irányba terelje. A párt szerint az ország a 24. órában van, és sürgős változásra van szükség.