Légy tájékozott!
Párt

10/5/2024

Párt
Magyar Péter nyílt levele a “köz”média vezérigazgatójának, Papp Dánielnek
"Felszólítom, hogy ma este, a demonstráció végeztével biztosítsa annak lehetőségét, hogy a mára már több millió honfitársunk által támogatott, legnagyobb ellenzéki párt vezetőjeként élő megszólalási lehetőséget kapjak a vonatkozó jogszabályok alapján!"

10/4/2024

EseményekPárt
Tarts velünk október 5-én!
MTVA Székház - 1037 Budapest, Kunigunda útja 64. Október 5., 15.00. Ugye Te is ott leszel?

10/1/2024

Párt
Magyar Péter Gyomaendrődön: a vízgazdálkodásunkat meg kell újítani!
A TISZA Párt elnöke élőben jelentkezett a Hármas-Körös partjáról, ahol Raskó Györggyel beszélgettek árvízről, vízgazdálkodásról.

9/30/2024

EseményekPárt
Magyar Péter és a TISZA Párt tüntetése a propagandagyár ellen október 5-én
IDŐPONT: 2024. október 5., szombat, 15 óra HELYSZÍN: MTVA székház, Kunigunda útja 64.

9/29/2024

Párt
Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!
Magyar Péter lemond a mentelmi jogáról, ha a Orbán Viktor megteszi ezt a lépést!

9/28/2024

Párt
Magyar Péter kérdései Orbán Viktorhoz
IDEJE színt vallani!

9/20/2024

Párt
A TISZA Párt hálásan köszöni a több tízezer önkéntes munkáját!
Orbán Viktor ma reggel azt állította, hogy csak 2753 önkéntes dolgozik az árvízi védekezésen, miközben csak a TISZA Párt ennél több civil munkáját koordinálja. Az önkéntesek valós száma több tízezer.

9/20/2024

Párt
Éjszakai védekezés a Római-parton - A TISZA harca a Dunával
Tízezrek, önkéntesek és hivatásosok dolgoznak országszerte a gátakon., közülük sokan éjszakai ügyeletet is tartanak. A Római-parton épített védműveket ellenőriztük az éj folyamán.

9/20/2024

Párt
Magyar Péter kérése a köztársasági elnökhöz
A TISZA Párt elnöke személyes találkozót kért a köztársasági elnök úrtól, amit Dr. Sulyok Tamás válaszlevelében visszautasított.

9/19/2024

Párt
A vasárnap épített neszmélyi védművünk kitart!
Viszatértünk Neszmélyre, hogy megnézzük, mennyire erős a védelem. Jól bírja a terhelést!

9/19/2024

Párt
Hozzuk vissza a szakmaiságot és a szakemberek megbecsültségét!
Magyarországon három nagy veszélyforrás van a biztosítók szerint: a viharok, az árvíz és a belvíz. Az árvizek egyre gyorsabban és sűrűbben fognak jönni, a belvízproblémák és a viharok is egyre súlyosabbak lesznek.

9/18/2024

Párt
Árvízi védekezés - Római part
A Duna már kilépett a medréből.

9/18/2024

Párt
Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Több tízezer önkéntes megfeszített munkája nélkül sehol nem állna a védekezés.

9/18/2024

Párt
Most mindenkire szükség van! Nincs jobb, nincs bal, csak magyar!
A TISZA Párt csapata, valamint támogatók ezrei teljes vállszélességgel segítik az árvízvédelmi feladatokat ellátók munkáját! Rengeteg megkeresés fut be hozzánk, hol tudnak bekapcsolódni a mentésbe, hol van szükség a segítő kezekre! Hálásan köszönjük nektek! Ez Magyarország valódi arca!

9/17/2024

Párt
Árvízi védekezés Szentendrén
Köszönjük Rost Andrea művésznőnek, hogy Nagy Ervin után ő is csatlakozott Szentendrén az árvízvédelmi munkához. Hálásak vagyunk a finom szendvicsekért és a forró teáért is. Megható látni a nemzeti összefogást ezekben a nehéz napokban. Örülünk, hogy a TISZA Szigetek legalább 1500 önkéntesével, több tízezer civillel és a hivatásos állománnyal együtt dolgozhatunk a falvaink és városaink védelmében.

9/17/2024

Párt
Magyar Péter Orbán Balázsnak: Tali csütörtökön 17.00 órakor a Rómain!
Egy ilyen, valódi veszélyhelyzetben a felelős politikusok az ország védelmét szervezik, és abban aktívan is részt vesznek.

9/17/2024

Párt
Hol vannak a katonák? - Válaszokat várunk!
Tízezrek dolgoznak az árvízi védekezésben, a honvédség pedig sehol. Magyar Péter ismét kérdéseket tett fel a miniszterelnöknek a helyzetről, Facebook posztját szó szerint közöljük.

9/16/2024

Párt
Ember kell a gátra!
Orbán Viktor, elfogadva a javaslatunkat, lemondta a strasbourgi európai parlamenti vitán való részvételét. Helyes döntés. Ilyen súlyos árvízi helyzet idején nincs helye politikai vitáknak, teljes nemzeti összefogásra van szükség.

9/16/2024

Párt
Dunabogdány - Leányfalu - Szigetmonostor - Videón, ahogy folytatódik az árvízi védekezés
Magyar Péter és az önkéntesek a mai napon is homokzsákokat pakolnak, nyúlgátat építenek, hogy segítsenek a helyieknek megvédeni lakóhelyüket az Duna áradásától.

9/16/2024

Párt
Miniszterelnök úr, miért csak a civilek ezrei vannak a gátakon?
Hol vannak a magyar honvédség katonái? Csak óriásplakátokon? És az állandóan emlegetett tartalékosok?

9/16/2024

Párt
Folytatjuk az árvízi védkezést!
A TISZA Párt már majdnem 1000 önkéntes munkáját koordinálja a legkritikusabb szakaszokon.

9/15/2024

Párt
Munkatársaink és önkénteseink az árvízzel szemben!
Ma reggel a TISZA Párt és önkéntesei útnak indultak, hogy részt vegyenek az árvízi védekezésben. Jelenleg Neszmélyben segédkezünk a helyiek iránymutatása alapján, de készen állunk továbbmenni oda, ahol szükség van ránk.

9/15/2024

Párt
A TISZA Párt hivatalos levélben fordul az Európai Parlament elnökéhez
A TISZA Párt hivatalos levélben kéri az Európai Parlament elnökét, Roberta Metsola-t, hogy ajánlja fel Orbán Viktor miniszterelnöknek a szerdára tervezett strasbourgi vita elhalasztásának lehetőségét.

9/15/2024

Párt
Hol van a Honvédség?
Országszerte több ezer önkéntes dolgozik a települések árvízi védvonalainak kiépítésén. A honvédség, a katasztrófavédelem sehol. Magyar Péter Nyergesújfaluról élő közvetítés keretében szólította meg a miniszterelnököt.

9/15/2024

Párt
Magyar Péter Orbán Viktornak: mondja le strasbourgi utazását!
Minden idők egyik legnagyobb árhulláma éri el éppen hazánkat a Dunán. Az éppen hivatalban lévő hajóskapitánynak ilyenkor a parancsnoki hídon a helye.

9/15/2024

Párt
Magyar Péter és a TISZA párt - Közös erővel az árvíz ellen
Neszmélyen dolgozunk a gátakon, a vasúti töltés és az átjáró védelmében.

9/15/2024

Párt
Már javában zajlik a munka – homokzsákokat töltünk és pakolunk
A TISZA Párt önkéntesei teljes erőbedobással dolgoznak, hogy segítsenek a helyieknek a védekezésben. Minden zsák egy lépés a biztonság felé. Köszönjük mindenkinek, aki részt vesz ebben az összefogásban!

9/14/2024

Párt
Árvíz Magyarországon!
Több vállalkozó és magánszemély is a segítségünket kérte a közelgő - a Rábára már meg is érkező - árvízi védekezés kapcsán. Szeretnénk aktívan kivenni a részünket a védekezésben, és Rátok is számítunk!

9/11/2024

Párt
39 százalékon a TISZA
Ha most vasárnap lennének választások Magyarországon, a listás szavazatok 43 százalékát kapná a kormánypárt, míg a TISZA 39 százalékot szerezne.

9/10/2024

Párt
Új politikai helyzet van - a TISZA Párt április óta hétről hétre erősödik
A választáson elért 30 % után a legfrissebb kutatások szerint már csak néhány százalékra állunk a korlátlan hatalommal, pénzügyi erőforrásokkal, titkosszolgálatokkal és propagandával rendelkező állampárttól. Hallani olyan kormányzati felmérésről, ahol hibahatáron belüli a különbség.

9/5/2024

Párt
Magyar Péter Lázár Jánoshoz intézett szavai a Miskolc-Ózd vasútvonalon
Eddig önt bátrabb embernek ismertük meg, mint Rogán Antalt, Maruzsa Zoltánt vagy Takács Pétert. De úgy látszik, tévedtünk.

8/27/2024

Párt
Völner- Schadl- Rogán ügy felülvizsgálati indítvány
Völner- Schadl- Rogán ügy felülvizsgálati indítvány

8/26/2024

Párt
Sajtótájékoztató - 2024.08.26.
Magyar Péter sajtótájékoztatót tart 2024. 08. 26-án 9:30-tól, amelyet élőben közvetítünk a Facebook oldalán és a Youtube csatornáján is.

8/20/2024

Párt
Magyar Péter ünnepi beszéde augusztus 20-án
2024.08.20. Augusztus 20-án megtartottuk az első TISZA Pikniket a Margitszigeten. Itt hangzott el Magyar Péter beszéde Államalapításunk tiszteletére.

8/6/2024

Párt
A TISZA Párt kormányváltás után azonnal csökkentené az élelmiszerek ÁFA-ját
A TISZA Párt ígéretet tett arra, hogy a kormányváltást követően azonnal 5%-ra csökkenti a gyümölcsök és zöldségek ÁFA-ját, majd fokozatosan az összes egészséges és alapvető élelmiszer ÁFA-kulcsát is mérsékli. A párt szerint az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája és az európai rekorder ÁFA következtében az elmúlt két évben hazánkban 67%-os élelmiszer-áremelkedés következett be, amivel Magyarország a drágulás tekintetében is az "aranyérmet" szerezte meg az Európai Unióban.
Párt
A balatoni turizmus visszaesése: a valóság eltér a kormányzati sikerpropagandától
2024.08.04. Balatonfüredre mindig öröm visszatérni, hiszen az északi part fővárosaként különleges helyet foglal el a Balaton szerelmeseinek szívében. Azonban szomorú látni, hogy a számos fejlesztés ellenére egyre kevesebb magyar engedheti meg magának a balatoni pihenést.
Párt
Ukrajnával kapcsolatos határozatról tárgyalt az Európai Parlament
Az orosz-ukrán háború elítéléséről, az uniós államok állásfoglalásáról és a béke szükségességéről is szól az a határozati javaslat, melyet szerdán terjesztett elő az Európai Parlament. A TISZA Párt néhány ponton egyedi véleményt fogalmazott meg.
Párt
Orbán Balázs és a propaganda média valótlanságokat állít egy nem létező interjú kapcsán
2024. 08. 02. Az elmúlt napokban Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, valamint a kormányhoz közel álló média azzal vádolta meg Magyar Pétert, hogy a Washington Postnak adott interjújában antiszemitizmussal illette Magyarországot és védelmébe vette Soros Györgyöt. Az állítások azonban teljesen megalapozatlanok és félrevezetőek.
Párt
A kormány szabadrablása folytatódik, miközben az ország leépül
2024. 08. 02. Miközben a miniszterelnök és a NER elit luxusszigeteken és milliárdos jachtokon pihen, az országban folytatódik az állami intézmények leépítése és a közvagyon elosztása.
Párt
A TISZA Párt a tanárok béréhez kötné a miniszterek és a miniszterelnök fizetését
2024. 07. 31. A TISZA Párt határozottan elítéli a kormány legújabb döntését, amely szerint a miniszterelnök 27%-kal emelte egyes miniszterek fizetését. Az intézkedés következtében van olyan miniszter, aki már havi 6,3 millió forintot keres, míg a miniszterelnök fizetése mostantól hivatalosan is 6,5 millió forint lesz havonta. Ez a lépés különösen felháborítónak tűnik annak fényében, hogy hárommillió magyar állampolgár él a létminimum alatt, és egyre többen küzdenek a mindennapi megélhetésért.
Párt
Kézigránátos fenyegetés élő adásban: A TISZA Párt támogatói célponttá válnak
2024. 07.31. A TISZA Párt támogatói elleni kézigránátos fenyegetés hangzott el a közrádió egyik élő műsorában július 25-én. Egy betelefonáló, Orbán Viktor miniszterelnök szavazója, a műsorban arról panaszkodott, hogy naponta több tucat értesítést kap a közösségi médiában, amelyek a TISZA Párthoz csábítják. Ezt követően kijelentette, hogy szívesen csatlakozna, de "nincs még egy kézigránátja sem" a párt szimpatizánsai ellen.
Párt
EP képviselőink jövedelmi nyilatkozatai - új vagyonnyilatkozati rendszer bevezetése
2024. 07. 30. A TISZA Párt tegnap nyilvánosságra hozta minden európai parlamenti képviselője jövedelmi nyilatkozatát, egészen 2021-ig visszamenőleg, beleértve a párt vezetőjének, Magyar Péternek saját nyilatkozatát is. Bár ezek a nyilatkozatok nem helyettesítik a vagyonnyilatkozatot, máris nagy figyelmet kaptak a sajtóban.
Párt
Tusványos: valódi problémák helyett globális kérdések
2024. 07.29. Orbán Viktor miniszterelnök idei tusványosi beszédében nagyívű témákat érintett, mint a világrendszerváltás, az új világrend kialakulása, a háború és a béke kérdése. A beszéd azonban komoly kritikákat váltott ki.
Párt
Magyar Péter Orbán Viktor békemissziójáról
Orbán Viktor az Európai Tanács soros elnökségi posztját betöltő első napján saját maga által elnevezett „békemisszióra” indult. A magyar miniszterelnöknek azonban nincs felhatalmazása arra, hogy az Európai Unió nevében tárgyaljon.
Párt
A TISZA Párt kampánynyitó rendezvénye: most mi jövünk!
2024. június 9-én az ország döntött. A TISZA Párt magabiztosan vált az ellenzék vezető erejévé. Több, mint 1,3 millióan gondolták úgy, hogy a Magyar Péter nevével fémjelzett párt lesz az az erő, mely kiönti végre az országot elkorhasztó rendszert.
Párt
Bércsökkentés az állami vállalatoknál, miközben a miniszterek fizetése emelkedik
2024.08.04. Miközben a miniszterelnök saját fizetését 6,5 millió forintra emelte, és egyes miniszterei bérét 27%-kal növelte, a kormány titokban elrendelte az állami vállalatoknál a bérkifizetések 5%-os csökkentését. Ez a lépés különösen felháborító annak fényében, hogy az európai rekorder infláció miatt az állami alkalmazottak fizetése már így is 20-30%-kal kevesebbet ér. Most pedig a kormány, amelynek dolgoznak, még tovább csökkenti a jövedelmüket.
Párt
A TISZA Párt az állatvédelem és állatjólét mellett köteleződik el
2024.08.07. A TISZA Pártnál elkötelezettek vagyunk az állatvédelem és az állatjólét ügye iránt, mert hisszük, hogy az emberi minőség része, hogyan bánunk az állatokkal. Ennek jegyében őszre tematikus állatvédelmi eseményeket szervezünk, ahol nemcsak a problémák feltárására koncentrálunk, hanem várjuk civilek, szakemberek, menhelyek és állatmentő szervezetek megoldási javaslatait is.
Párt
Budapest jövője: A TISZA Párt egyeztetései a főváros kormányozhatósága érdekében
2024.08.07. A korábbi bejelentésnek megfelelően, Magyar Péter Karácsony Gergellyel való egyeztetése után felkereste az összes fővárosi frakció vezetőjét Budapest jövőbeni kormányozhatósága érdekében. Vitézy Dáviddal pénteken informális megbeszélést folytat, és rövidesen találkozik a Kutyapárt képviselőjével is.
Párt
A TISZA Párt komplex hazaváró programot hirdet a külföldön élő magyarok számára
2024.08.08. A kampány során gyakran hangsúlyoztuk, hogy már közel egymillió honfitársunk kénytelen külföldön boldogulni, ami számos problémát okoz. Több tízezer magyar gyermek születik Nyugat-Európában és nő fel nagyszülők és a tágabb rokonság nélkül, ami nemcsak családokat szakít ketté, hanem súlyos károkat okoz a magyar gazdaságnak is.
Párt
Informális egyeztetés Vitézy Dáviddal: cél Budapest működőképességének biztosítása
2024.08.09. A mai napon Magyar Péter informális egyeztetést folytatott Vitézy Dáviddal, ahol egyetértettek abban, hogy Budapest működőképességének biztosítása kiemelt fontosságú. Emellett közös álláspontot alakítottak ki arról is, hogy az eddigi mutyik megszüntetésének elengedhetetlen feltétele, hogy a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetését nyílt, transzparens pályázatok alapján válasszák ki.
Párt
A TISZA Párt levele Pintér Sándor belügyminiszternek a kórházi klimatizálási problémák és elmaradó műtétek miatt
2024.08.10. A TISZA Párt levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben súlyos aggályokat fogalmaztunk meg a kórházi klimatizáló berendezések működési zavarai és az emiatt elmaradó műtétek kapcsán. A levél szerint a hőhullám során számos esetben halasztottak el műtéteket, és helyeztek át betegeket más intézményekbe a klimatizálás elégtelensége miatt.
Párt
TISZA Sziget és Csángó Fesztivál Jászberényben: Közösségi esemény és politikai sikerek
2024.08.11. Jászberényben tegnap megrendezték a TISZA Sziget nevű eseményt és önkéntes találkozót, amelyen számos helyi résztvevő vett részt. Az esemény során a szervezők és résztvevők finom ételekkel és italokkal, például pandúrgulyással és pálinkával vendégelték meg az önkénteseket.
Párt
Egyeztetés Kovács Gergellyel Budapest jövőjéről
2024.08.12. Tegnap este Karácsony Gergely és Vitézy Dávid után Kovács Gergellyel, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökével is egyeztetésre került sor Budapest jövőbeni működéséről.
Párt
A TISZA Párt kérdései a kormányhoz
2024.08.21. Örömmel értesültünk róla, hogy a miniszterelnök bő három hetes szabadságának leteltével hazatért megtekinteni a valaha volt legdrágább tűzijátékot és ma már a munkahelyére is ellátogatott. A kormányinfón a TISZA Párt az alábbi kérdésekre várja a kormány válaszait