Budapest jövője: A TISZA Párt egyeztetései a főváros kormányozhatósága érdekében
2024.08.07. A korábbi bejelentésnek megfelelően, Magyar Péter Karácsony Gergellyel való egyeztetése után felkereste az összes fővárosi frakció vezetőjét Budapest jövőbeni kormányozhatósága érdekében. Vitézy Dáviddal pénteken informális megbeszélést folytat, és rövidesen találkozik a Kutyapárt képviselőjével is.

Szentkirályi Alexandra, a bukott főpolgármester-jelölt csak egy gyerekes válasszal reagált a megkeresésre, miközben a háttérben a Fidesz és a bukott óellenzék már egyeztet a budapesti pozíciókról és üzleti érdekeltségekről.

A TISZA Párt továbbra sem vállal semmilyen pozíciót a fővárosban, és csak azokban az ügyekben hajlandó támogatni a budapestiek érdekét szolgáló előterjesztéseket, ha az eddigi politikai- és cégvezetők menesztésére kerül sor, és minden pozícióra transzparens, piaci pályázatot írnak ki. A kormány továbbra is a főváros csődjére játszik, miközben a bukott ellenzék próbálja kisajtolni a még megmaradt vagyonelemeket.

A budapestiek június 9-én egyértelműen nemet mondtak mind Orbánra, mind Gyurcsányra. Ennek megfelelően fogunk dolgozni októbertől a Fővárosi Közgyűlésben.