Kézigránátos fenyegetés élő adásban: A TISZA Párt támogatói célponttá válnak
2024. 07.31. A TISZA Párt támogatói elleni kézigránátos fenyegetés hangzott el a közrádió egyik élő műsorában július 25-én. Egy betelefonáló, Orbán Viktor miniszterelnök szavazója, a műsorban arról panaszkodott, hogy naponta több tucat értesítést kap a közösségi médiában, amelyek a TISZA Párthoz csábítják. Ezt követően kijelentette, hogy szívesen csatlakozna, de "nincs még egy kézigránátja sem" a párt szimpatizánsai ellen.

Az eset különösen aggasztó, mivel Juhász Zsolt műsorvezető semmilyen módon nem reagált a fenyegető kijelentésre. Nem szakította félbe a betelefonálót, és nem határolódott el a fizikai erőszakkal való fenyegetéstől. Ez az incidens újabb példája annak, hogy a kormány gyűlöletkeltő propagandája milyen veszélyes következményekkel járhat.

A TISZA Párt képviselői szerint a Fidesz által irányított kormányzati kommunikáció és a közmédiában folytatott propaganda hozzájárul a társadalomban növekvő feszültségekhez és az erőszakra való hajlandóság terjedéséhez. Felvetik a kérdést: meddig fog még fokozódni a gyűlöletkeltés, és mi lesz a következménye? Vajon a Fidesz célja az, hogy megakadályozza a békés rendszerváltást azzal, hogy ilyen fenyegetéseket enged szabadjára?

A TISZA Párt várja az MTVA vezetőjének, Papp Dánielnek, valamint a Fidesz hivatalos állásfoglalását és elhatárolódását a történtektől. A jelenlegi irány nemcsak a politikai közéletet mérgezi, hanem veszélyezteti a jövő generációk békés és biztonságos környezetét is.