Orbán Balázs és a propaganda média valótlanságokat állít egy nem létező interjú kapcsán
2024. 08. 02. Az elmúlt napokban Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, valamint a kormányhoz közel álló média azzal vádolta meg Magyar Pétert, hogy a Washington Postnak adott interjújában antiszemitizmussal illette Magyarországot és védelmébe vette Soros Györgyöt. Az állítások azonban teljesen megalapozatlanok és félrevezetőek.

Magyar Péter az alábbi nyilatkozattal reagált a valótlan vádakra:

„Az igazság az, hogy soha nem adtam interjút a Washington Postnak. Egyetlen interjúmban sem beszéltem az antiszemitizmusról, és soha nem védtem meg Soros Györgyöt – valójában alig esett szó róla nemzetközi megjelenéseim során.

Mi történt valójában? Hetekkel ezelőtt interjút adtam az AP hírügynökségnek, amelyből két mondatot idézett a Washington Post egy nemrég megjelent szerkesztőségi cikkben. Ez a két mondat így szólt: „Minden szétesett Magyarországon. Tulajdonképpen nem működik az állam, csak a propaganda és a hazugságok maradtak.” A cikk többi része másokat idézett, és a szerző írt Soros Györgyről és az antiszemita kártyáról is, de ezekhez a részekhez nekem semmi közöm nem volt, és a cikk megjelenése előtt sem kérdeztek meg.

Ez azonban nem zavarta sem Orbán Balázst, sem a kormányzati propagandát abban, hogy hamis állításokat terjesszenek rólam. Ezzel tulajdonképpen csak igazolták azt, amit az idézett mondatokban állítottam: „Minden szétesett Magyarországon. Tulajdonképpen nem működik az állam, csak a propaganda és a hazugságok maradtak.”

Tisztelt Politikai Igazgató Úr, Kedves Balázs, bár a Fideszben ez nem szokás, de hidd el, nem szégyen bocsánatot kérni, amikor valótlan állításokat terjesztetek.”